ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@kea-hara.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 210 666 6702
ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Μαζί για το Παιδί

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται, από το 1996, για την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Η Ένωση και τα μέλη της προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως εκ των οποίων στα 10.000 σε  συστηματική βάση.  

Επιπλέον, σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις,  τα μέλη της Ένωσης πρωτοστατούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν βρέφη, παιδιά και εφήβους σε ανάγκη, ενώ οι υπηρεσίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν στις εγκαταστάσεις τους, είναι υψηλού επιπέδου και πολλά από τα προγράμματα που αναπτύσσουν, πρότυπα στον τομέα τους.

Τo 2016 η Ένωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά.

Όραμα-Φιλοσοφία

Με όραμα να αποτελέσει ένα δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς για παιδιά, πανελλαδικά, κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία της, που συμπυκνώνεται στη ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει».

Διοικητικό Συμβούλιο

Το «Μαζί για το Παιδί» διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας, στο οποίο μετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε νομικό πρόσωπο-μέλος που την απαρτίζει. Το Δ.Σ. εκλέγεται από την τακτική Γενική Συνέλευση ανώτατο όργανο της Ένωσης και αποτελείται από εθελοντές. Το Δ.Σ. της Ένωσης φροντίζει για την εφαρμογή των γενικών προσανατολισμών και τη γενική πολιτική της οργάνωσης, όπως αυτή ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση.

Πρόεδρος: Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Γενική Γραμματέας: Έρρικα Οικονόμου
Ειδική Γραμματέας: Γιάννα Παναγιωτίδου
Ταμίας: Τέσσα Αραβανή – Σαραντοπούλου

Μέλη:
Χρήστος Μπαρτσόκας-Oμότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Μαρέττα Νικολάου, Ιωάννης Χατζηπατέρας, Ελένη Καφετζοπούλου

Πόροι

Το «Μαζί για το Παιδί» δε λαμβάνει κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους οι οποίοι προκύπτουν από τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και από χορηγίες και δωρεές εταιρειών, ιδρυμάτων και ιδιωτών. 

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός της Ένωσης συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεών της.

Στόχοι

  • Παροχή υλικής, πνευματικής, ιατρικής και ηθικής υποστήριξης σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους
  • Ψυχοκοινωνική στήριξη οικογενειών
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για το παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη
  • Διάδοση των αρχών και των μεθόδων του εθελοντισμού
  • Συνεργασία με οργανώσεις για το παιδί και τον έφηβο
  • Προαγωγή της επιστημονικής έρευνας
  • Εξεύρεση πόρων (οικονομικών και υλικών) για τη συνέχιση και την ανάπτυξη του έργου των μελών και των συνεργατών της Ένωσης.