ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@kea-hara.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 210 666 6702
ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

Συμμετοχή των ενοίκων μας σε διαδραστικά εργαστήρια εξοικείωσης με την Αναπηρία στο Μουσείο Βορρέ [εικόνες]

Στα διαδραστικά εργαστήρια εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π., στο Μουσείο Βορρέ, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ένοικοι μας.

Ας σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους επιδιώκει, όπως σημειώνει, να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας, υλοποιώντας συστηματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία.

Οι ένοικοί μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν συμμετοχή στη δράση «Αποτυπώματα».  Αυτή περιελάμβανε συνδυαστικά εικαστικά εργαστήρια: ζωγραφική, κολλάζ, ζωγραφική σε μπλούζα, σε αθλητικό εργαστήρι αλλά και σε διαδραστικά/βιωματικά εργαστήρια που έδιναν τη δυνατότητα στους μαθητές σχολείων να εξοικειωθούν δίπλα σε άτομα με αναπηρία. Στην ίδια δράση συμμετείχαν, όπως προαναφέραμε, μαθητές σχολείων τυπικού πληθυσμού αλλά και φορείς ΑμεΑ.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου Βορρέ ενώ μετά το πέρας αυτής στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π. πραγματοποίησαν μια ανοιχτή συζήτηση για περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ένοικοί μας έδειξαν ιδιαίτερη προσήλωση και ενθουσιασμό στη δράση η οποία ταυτόχρονο επίδραση ευεργετικά για εκείνους παρέχοντάς τους σημαντικά πολλαπλά οφέλη.