ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL info@kea-hara.gr
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 210 666 6702
ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑ

4οι Αγώνες Χαράς για ΑμεΑ

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Αγώνες Χαράς για ΑμεΑ, τους οποίους συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», τα Special Olympics Ελλάς και τα Εκπαιδευτήρια Kωστέα-Γείτονα.

Στην εκδήλωση πραματοποιήθηκε η 1η δοκιμαστική οργάνωση του Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (MATP) των Special Olympics Ελλάς, από αντιπροσωπεία αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics – ΑΘΗΝΑ 2011.

Το πρόγραμμα MATP είναι ένα μοναδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που λόγω του επιπέδου των δεξιοτήτων τους και / ή της λειτουργικότητάς τους αδυνατούν να συμμετάσχουν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics. Στους αγώνες συμμετείχαν 140 αθλητές από 17 φορείς και 260 μαθητές-εθελοντές από τα Εκπαιδευτήρια Kωστέα-Γείτονα.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Εθελοντισμό, μια που το έτος 2011 είναι Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού.Οι αγώνες έγιναν μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης, συγκίνησης και ανείπωτης χαράς. Οι αθλητές έδωσαν τον όρκο τους τονίζοντας ότι συμμετέχουν στους αγώνες για να προσπαθήσουν, ενώ οι μαθητές κατέθεσαν ψυχή και σώμα να στηρίξουν την προσπάθεια και να εκφράσουν στο τέλος των αγώνων το θαυμασμό τους αφ’ενός, την αξία της μοναδικής αυτής εμπειρίας που απέκτησαν αφ’ετέρου.


hara-admin

VIEW ALL POSTS